ניקוי ריהוט הבית
ריהוט במיוחד באזור הסלון או בכל מקום בו ישנן ספות וכורסאות מרופדות, הוא פגיע ביותר לנזקי לכלוך. אמנם ריהוט מסוגים שונים שעשוי מחומרים שונים, עשוי להגיב באופן שונה לצבירת כתמים ולכלוך. בעוד שריהוט מסוג מחומר מסוים עשוי לצבור לכלוך וכתמים באופן שיקשה מאוד על ניקיונו, ריהוט מחומרים אחרים עשוי להיות נוח יותר לניקיון. בכל מקרה ישנם מספר דרכים לשפר את תהליך הניקיון של אותו ריהוט ולהימנע מיצרית נזק בלתי הפיך.
ישנה כמות עצומה של מוצרי ניקיון עבור ריהוט. גם ריהוט מעץ וגם ריהוט וגם ריפוד מבד, עשויים להיות רגישים לחומרי ניקוי רבים. במיוחד כאשר אנו משתמשים בכימיקלים שונים התוצאה של המפגש שלהם עם החומר ממנו עשוי הרהיט עשויה להיות הסרת או עיוות הצבע הקיים. כך בעוד שרצינו לנקות כתם נקודתי ברהיט, נקבל כתם בלתי הפיך שנוצר מחומר ניקוי לא מתאים. לכן בכל הנוגע לניקיון ריהוט עם מוצרי ניקוי שונים יש להקפיד על מספר שלבים. ראשית יש לבחון את הכתם שאותו אנו מתכוונים לנקות ולשקול את האמצעים המתאימים לכך.
במקרים מסוימים כלל לא נידרש לחומר ניקוי, אלא נוכל לנקות את הכתם בעזרת נייר סופג או מטלית לחה. ריהוט שצבר כתמים נוזליים מצריך בכל מקרה ניקיון בעזרת נייר או מטלית סופגת לצורך צבירת הנוזל. שנית בעת ניקוי ריהוט מסוגים שונים, יש לבחון ראשית מהי השפעת חומר הניקוי על אותו ריהוט. יש למצוא נקודה נסתרת ברהיט, כזה שלא ניתן להבחין בה ולנסות את חומר הניקוי עליה. במידה ואותו ריהוט רגיש לחומר הניקוי נבחין בזה ודע שלא להשתמש בו בהמשך. גם בהמשך הניקיון יש להיות רגישים ולהבחין שניקוי ריהוט הבית אינו יוצר יותר נזק מתועלת.